עמותה לבריאות נפש קהילתית ע''ר

שיקום ותעסוקה
שירותי השיקום השונים בתחום התעסוקה נעים על פני רצף, החל ממסגרות מוגנות ותומכות יותר, ועד לשילוב בשוק העבודה החופשי

המועדונים התעסוקתיים
באים לענות על הצורך בתעסוקה שיקומית עבור אנשים בעלי קושי להשתלב במסגרות תעסוקה מוגנות יותר, ומטרתם להקנות מיומנויות שיקומיות מגוונות דרך פעילויות פנאי, חברה, יצירה ותעסוקה.

המפעלים המוגנים
נועדו להקנות מיומנויות תעסוקתיות להרגלי עבודה למתמודדים נפגעי נפש, שאינם מתאימים להשתלב במסגרות תעסוקה אלטרנטיביות. מפעלים מוגנים רבים משמשים גם מרכזי הכשרה, ומציעים למתמודדים להתקדם גם לתכניות שונות של שילוב בשוק העבודה החופשית, כגון תעסוקה מעברית ותעסוקה נתמכת.



תעסוקה מעברית
זהו מודל קבוצתי, לפיו המתמודד מושם במקום עבודה במשך שלושה עד שישה חודשים, במשרה חלקית בליווי מדריך. התנסות זו מסייעת בהעלאת הביטחון עצמי ורכישת הרגלי עבודה שיאפשרו למתמודד להשתלב בעתיד במקום עבודה קבוע. במודל זה אין יחסי עובד מעביד בין המשתקם למעסיק, המתמודד מקבל שכר עבור עבודתו דרך המפעל המוגן ונחשב משתקם במפעל המוגן.
תעסוקה נתמכת
מודל זה מדבר על שילוב של תעסוקה ושירותים תומכים המכוונים להביא את המשוקם לעבודה בשוק החופשי. גישה זו, התומכת בשילוב עובדים בעלי מוגבלות בשוק החופשי התפתחה בארה"ב בשלהי שנות ה-70. תעסוקה נתמכת לרוב מתבצע לפי מודל אינדיבידואלי, של איתור מקום העבודה, אימון, ליווי ומעקב לאורך זמן, כאשר יש יחסי עובד מעביד בין המשתקם לבין מקום העבודה.
יזמות עסקית
תמיכה וליווי שיקומי למתמודדים המועניינים לפתוח עסק. הנגשת ידע, התמודדות עם לחץ שנובע מפתיחת עסק, הפניה לקבוצות תמיכה.